ipv6 ready

Technicolor TD5130v1

Κατασκευαστής Technicolor
Μοντέλο TD5130v1
Λογισμικό C39FO, C34FO
Διασύνδεση IPv4-only, Dual-Stack, DS-Lite, IPv6-only

 Προσοχή: μετά το firmware upgrade απαιτείται χειροκίνητο reset στα factory defaults για να λειτουργήσει σωστά το IPv6. Αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν όλες οι πρόσθετες ρυθμίσεις και άρα θα πρέπει να ξαναπεραστούν.


Διασύνδεση Dual-Stack
Λογισμικό V2.05.C39FO
Τελευταία Ενημέρωση 24-01-2014

 

 

Το Dual-Stack είναι προρυθμισμένο και δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια (εκτός από το αρχικό reset στα factory defaults) από τον συνδρομητή.

Δεν υπάρχει κάποια σελίδα στο web GUI που να πιστοποιεί την λειτουργία του IPv6, οπότε ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται από κάποιον συνδεδεμένο υπολογιστή.


Διασύνδεση DS-Lite
Λογισμικό V2.05.C39FO
Τελευταία Ενημέρωση 24-01-2014

 

 

Η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο από την Forthnet.


Διασύνδεση IPv6-Only
Λογισμικό V2.05.C39FO
Τελευταία Ενημέρωση 24-01-2014

 

 

Η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο από την Forthnet.

Share

49 comments to Technicolor TD5130v1

 • DaveM

  Γεια σας 🙂

  Η Forthnet μου απόστειλε αυτό:

  Product Name: Technicolor TD5130
  Serial Number: 1316A1D09022
  Software Release: V2.05.C27FO

  Αλλά δυστυχώς είναι κλειδωμένο σαν την Βαστίλη…
  Υπάρχουν 2 usernames

  το ένα είναι: user (Το οποίο δεν έχει ΚΑΝ κωδικό)
  Το άλλο είναι: forthnet (Δεν γνωρίζω το κωδικό)

  Μπορούσα από τον χρήστη “user” να κάνω reset στο password του “forthnet” με αποτέλεσμα είτε να σβήνεται τελείως ο κωδικός του, η να μπαίνει αυτόματα σαν κωδικός το “forthnet” πάλι..

  Μπαίνω μέσω αυτού του χρήστη, το web interface του, αλλά φυσικά και το telnet του, είναι κλειδωμένο λες και βρισκόμαστε στην… Βαστίλη…

  Εν πάσει περιπτώση, από σπόντα μάλλον, υπάρχει δυνατότητα για να γίνει firmware update μέσω του web interface…

  Μήπως κατά τύχη, υπάρχει κάποιο IPV6 firmware για αυτό το modem/router το οποίο διαφημίζεται από την Technicolor σαν ipv6 ready, το οποίο modem/router διαφημίζεται/δίνεται από την ίδια την Forthnet, και που διαφημίζει πάλι η ίδια ότι είναι ipv6 ready;

  Μέχρι στιγμής, οι οδηγίες που δίνετε για το συγκεγκριμένο router, είναι κλειδωμένες… Τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση / στο δικό μου modem/router unit που μου απόστειλε η Forthnet..

  • Tassos

   Καλησπέρα,

   Υπάρχει κάποια μικρή εκκρεμότητα με το IPv6 στο συγκεκριμένο modem, η οποία αναμένεται να λυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Μετά από λίγο θα γίνει και αυτόματα η αντίστοιχη αναβάθμιση firmware στο modem σας, οπότε και θα ενεργοποιηθεί πλήρως το IPv6 σε αυτό.

 • DaveM

  Απλά θα του προστεθεί η ipv6 “δυνατότητα” και τίποτα άλλο η θα “ανοιχτεί” πλήρως για να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις; Γιατί είναι κλειδωμένο τώρα… (ερώτηση ρητορική το γνωρίζω, δεν έχει σχέση το ipv6 και εσείς, με την γενικότερη πολιτική της εταιρείας)

  • Tassos

   Με το νέο firmware θα διορθωθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με το IPv6.

   • gtklocker

    Υπάρχουν και άλλα θέματα, με το WiFi πχ. Θα διορθωθούν κι αυτά στην επόμενη αναβάθμιση;

    • Tassos

     Σε κάθε firmware υπάρχουν διορθώσεις για διάφορα θέματα. Αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα σχετικά με το wifi, είναι καλύτερα να προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υποστήριξης.

  • gtklocker

   Κώστα!

 • nnn

  Έχουμε κάτι νεώτερο με το iPv6 enabled firmware ?
  Σήμερα το παρέλαβα και είδα πως δεν έχει ρυθμίσεις για iPv6.

  • Tassos

   Αναμένουμε κάποια νεώτερη έκδοση την επόμενη εβδομάδα και αν όλα πάνε καλά αυτή θα γίνει διαθέσιμη για τους συνδρομητές εντός του επόμενου μήνα.
   Το IPv6 σε αυτή την έκδοση θα είναι προρυθμισμένο.

 • DaveM

  Προρυθμισμένο…; Κατάλαβα… Κλειδωμένο πάλι θα είναι..

 • DaveM

  Παιδιά, βγάλτε το firmware, έστω και αν είναι beta, έστω και αν είναι σε στάδιο δοκιμών.. Έτσι θα μπορέσουμε και εμείς, να συμβάλλουμε και να σας βοηθήσουμε, πχ με αναφορά bugs η άλλων δυσλειτουργιών. Πιθανώς έτσι θα τελειώσουμε και πιο γρήγορα με το θέμα του πολυπόθητου αυτού firmware.

  Είναι κρίμα να διαφημίζεται αμφότερα από 2 εταιρείες (technicolor, forthnet) ως ipv6 enabled cpe, σε άλλες χώρες με άλλους isp να υπάρχει ipv6 δυνατότητα (και ξεκλείδωτο, αλλά δεν έχει και τόσο σημασία αυτό), και σε εμάς, μήνες τώρα (έκανα μια σχετική έρευνα) να απουσιάζει αυτό το χαρακτηριστικό..

  • Tassos

   Καλησπέρα,

   Δυστυχώς, λόγω συμφωνιών με τον εκάστοτε vendor, το beta firmware οποιουδήποτε CPE μπορεί να δοθεί μόνο στους επίσημους beta testers της εταιρίας και όχι σε όλους τους συνδρομητές.
   Στις δοκιμές με το τελευταίο firmware φαίνεται να έχουν λυθεί όλα τα θέματα με το IPv6, οπότε και αναμένεται σύντομα η αυτόματη διάθεσή του στους συνδρομητές.

 • supwner

  Firmware για TD5130 εδω speedtouch.com.br/td5130.htm user & pass για οποιον κανει Upgrade admin/gvt12345

  • Tassos

   Εκτός από τον κίνδυνο που ελοχεύει αν εγκαταστήσετε firmware τρίτων (όσον αφορά την ασφάλεια), η Τεχνική Υποστήριξη ενδέχεται να αρνηθεί να σας υποστηρίξει σε περίπτωση προβλήματος.

 • DaveM

  Κάνετε τον κόπο να το ανεβάσετε αν είναι δυνατόν φυσικά και μπορείτε, και στην σελίδα με τα firmwares; —> http://www.forthnetgroup.gr/Article.aspx?a_id=3954

 • Panagiotis

  Λέτε ότι το καινούργιο firmware είναι διαθέσιμο μέσω του site της forthnet και μάλιστα πατώντας το V2.05.C34FO μας προωθεί αυτόματα στο site. Όμως, αντί για την καινούργια έκδοση, εξακολουθεί να υπάρχει η παλιά. :/

 • Marco

  Γεια σας, πού είναι η V2.05.C34FO; Ποια είναι to link;

 • Marco

  Γεια σου Tassos, δεν έχετε κάποια Νέα​​;

  • Tassos

   Το firmware είναι έτοιμο, αλλά περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες testing της Technicolor πριν το διαθέσουμε.
   Λογικά είναι θέμα ημερών.

   • Marco

    Γεια σου Τάσο,
    Ήταν το firmware δοκιμή; Είναι δυνατόν να έχουν πρόσβαση σε αυτό;
    Σας ευχαριστώ,
    Marco

    • Tassos

     Καλησπέρα,
     Το τελευταίο firmware του TD5130 έχει ανέβει στην σελίδα της Forthnet με τα firmwares.
     Προσοχή: μετά το firmware upgrade απαιτείται manual reset στα factory default, οπότε και θα χαθούν όλες οι ρυθμίσεις και πρέπει να ξαναπεραστούν.

 • nnn

  Δεν βλέπω καν αναφορά στο 5130 στην σελίδα με τα firmwares, είναι κάπου αλλού ?

 • nnn

  Έκανα το upgrade, δεν χάθηκε κάτι, αλλά δεν πέτυχα φαίνεται BRAS που να δίνει και iPv6 διεύθυνση.

  • Tassos

   Μετά την αναβάθμιση απαιτείται reset στα factory default (οπότε και θα χαθούν οι ρυθμίσεις).

 • nnn

  Όλα καλά μετά το reset, προσοχή αν επαναφέρετε ρυθμίσεις από backup αρχείο πάλι δεν παίζει, απαιτείται στήσιμο από την αρχή.

 • Deny D.

  Σήμερα απόκτησα το εν λόγω ρουτερακι το οποίο είναι αρκετά τίμιο.

  Έκανα firmware upgrade και ρεσετ και δουλεύει και το IPv6.

  Το θέμα είναι ότι σε android (4.3.1) μεσω ασυρματου δεν δουλεύει, δηλαδή δεν έχει καμία επικοινωνία με v6, ένα πρόβλημα που δεν εμφανίζεται όταν κάνω χρήση του gennet oxygen ή το zte του ΟΤΕ καθώς εκεί παίζει out of the box.

  • Καλησπέρα,

   Σε δικές μας δοκιμές το 5130v1 στέλνει ακριβώς τις ίδιες παραμέτρους από LAN και από WIFI.
   Υπάρχει δυνατότητα να μας προωθήσετε στο e-mail του πιλοτικού κάποιο capture από το 5130v1 και από κάποιο από τα άλλα CPEs που δουλεύουν κανονικά για περαιτέρω ελέγχους;

 • kimon

  Μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ να κάνω Disable το NAT στο TD5130

  • Tassos

   Καλησπέρα,
   Δυστυχώς η απενεργοποίηση του NAT στο συγκεκριμένο CPE μπορεί να γίνει μόνο από το κεντρικό σύστημα διαχείρισης της Forthnet.
   Υπάρχει κάποιος λόγος που επιθυμείτε κάτι τέτοιο;

 • Deny D.

  Επειδή δεν έχω λάβει κάποια απάντηση, παραλάβατε το email μου ή όχι;

  • Tassos

   Καλησπέρα,
   Έχουμε λάβει το email και θα επανέλθουμε σύντομα.

   • Deny D.

    Σε λίγες μέρες θα έχω στα χέρια μου ένα Nexus 5 με την 4.4 και θα ενημερώσω εκ νέου για τη συμπεριφορά του με το εν λόγω CPE. 🙂

   • Deny D.

    Το ίδιο ακριβώς θέμα παρατηρείται με το Nexus 5 & την απολύτως stock 4.4.

   • Deny D.

    Καλησπέρα και πάλι.

    Να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα?

 • rioudi

  where can i find the tool for upgrading the firmware of technicolor td 5130 please ,????

 • DaveM

  Μόνο εγώ ρε παιδιά βλέπω να χάνει συνεχώς τον DCHP Server και να χάνονται οι ipv6 dns servers (γενικά οι ipv6 ρυθμίσεις) σε αυτό το Modem/Router;
  Στα logs βλέπω ότι ο dhcp server πάει offline, χάνει τους ipv6 dns servers, μερικές φορές δεν παίρνει ipv6 διεύθυνση, και ο μόνος τρόπος να το επαναφέρεις είναι είτε με επανεκίνηση, είτε με χειροκίνητη επανεκίνηση του dhcp από το gui (πατώντας apply στην σχετική ρυθμιση απλά), είτε με επανεκίνηση της pppoe σύνδεσης (disconnect/connect)

  Κάνει πολλά τρελά και…. αγκρρρρρ!!!! Όταν το κάνει αργούν τα πάντα, από το browsing πχ μιας και ψάχνει αυτόματα για ipv6 ο browser και δεν βρίσκει, και υπάρχει καθυστέρηση, μέχρι η αναβάθμιση των πακέτων στο ubuntu, με apt-get update, μιας και ψάχνει για ipv6 στους mirrors και υπάρχει… μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να κάνει fallback σε ipv4… Δηλαδή λύση είναι να απενεργοποιήσουμε τελείως το ipv6 στο λειτουργικό ανάλογα με τις… “ορέξεις” του td5130 ;

  Μπορούν τα παιδιά εδώ της forthnet να κοιτάξουν τι γίνεται; Με αυτά που βλέπω μέχρι τώρα… θέλει και άλλο firmware update, γιατί… έχει… περίεργες “ορέξεις” το modem/router… Την επόμενη φορά θα επισυνάψω και logs για του λόγου το αληθές…

  • Tassos

   Σε ποια έκδοση firmware συμβαίνει το συγκεκριμένο;
   Θα βοηθούσε αν είχαμε μερικά wireshark και screen captures όταν εμφανίζεται το πρόβλημα.

 • DaveM

  Καλημέρα 🙂

  Καταρχήν, εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία πάνω από οτιδήποτε άλλο, αλλά και κάθε προσωπική ευτυχία καθώς και κάθε επαγγελματική επιτυχία σε εσάς εδώ παιδιά της forthnet, αλλά και σε όλους φυσικά τους εργαζομένους της forthnet. Σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση σας, την προσοχή που δίνετε σε όλους εμάς 🙂 Σας ευχαριστούμε 🙂

  Όσον αφορά το πρόβλημα με το ipv6 σε αυτό το modem/router, με το επόμενο μήνυμα μου (2 του μηνός), θα επισυναπτούν logs από το web gui, screenshots, καθώς και ότι ζητήσατε από το wireshark το οποίο από ότι είδα, υπάρχει σαν “πακέτο” στο Xubuntu (13.10) στο οποίο αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ σαν κύριο λειτουργικό σύστημα.

  Μπορεί επίσης να δωθεί και πρόσβαση στο modem/router από απόσταση να δείτε και εσείς οι ίδιοι με τα μάτια σας καθώς και απομακρυσμένη πρόσβαση στο ίδιο το λειτουργικό αν αυτό σας νβοηθήσει περαιτέρω/καλύτερα να δείτε το πρόβλημα.

  Και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά 🙂

 • Tasos

  Καλησπέρα,
  Είμαι κάτοχος του εν λόγω ρούτερ/μόντεμ και είμαι αρκετά προβληματισμένος.
  Όταν μου το έφεραν, για να συνδεθεί με το “κόσμο” έκανε περίπου 4 ώρες, δεν θυμάμαι τα τηλέφωνα που πήρα και τον υπερβολικά μεγάλο χρόνο αναμονής αλλά τελικά μου είπαν ότι μπορεί να φταίει η γραμμη μου..!
  Με HOL είχα πολύ καλύτερη ταχύτητα και γρήγορη σύνδεση με τους “έξω”.
  Με FORTHNET τίποτα από τα 2!!
  Έχω ένα ρούτερ της TP-Link το οποίο όταν το βάζω περνάνε 4 ώρες και δεν “βλέπει” τίποτα.
  Έχει κανείς καμία σκέψη?

 • Lefteris

  Καλημέρα,
  Το Technicolor TD5130 της Forthnet έχει το firewall απενεργοποιημένο. Εστω και μετά από factory defaults το δικό μου μόντεμ (Technicolor TD5130) έχει το firewall απενεργοποιημένο. Με τον χρήστη “user” δεν είναι δυνατή η αλλαγή, όταν πάω να ενεργοποιήσω το firewall μου δίνει το μήνυμα “This level is protected and not editable”. Μπορείτε να ελέγξετε αν το πρόβλημα βρίσκετε και σε άλλα Technicolor TD5130; Μάλλον είμαι χωρίς firewall από τότε που άλλαξα σε Forthnet.

 • οχι lefteri σε μενα μια χαρα δουλευει το firewall…

 • talos_2002

  Μήπως υπάρχει λινκ για το firmware V2.05.C62FO;

 • Ivan

  γεια σας σύντροφοι
  Είναι μια νέα σελίδα για να συζητήσουν το FW C62 Technicolor TD5130 εκεί;
  Εδώ στη Βραζιλία, χρησιμοποιούμε Forthnet θέση ρύθμισης DDNS, δεδομένου ότι ο ISP μας δεν παρέχει οποιοδήποτε αρχείο.
  Είναι Τείχος προστασίας εργασίας;
  Είναι QOS εργασίας;
  Ποιο είναι το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο γραφικό περιβάλλον;
  Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία DDNS ή μόνο από την αναπτυσσόμενη λίστα;

  • Hi Ivan,

   We would like to inform you that the firmware we are using in TD5130 is specifically customized for Forthnet customers and it is meant to be used in Forthnet’s network.
   Unfortunately, we cannot know what’s configured in different (non-Forthnet) versions so we are not able to provide any answers to your questions.

   Regards,
   Dimitris

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>